Přihlášení
Login:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo
Členské číslo:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

22.Mistrovství světa IRO

Ve dnech 21. – 25.9.2016 se v Italském Caselette – Turin uskutečnilo 22. Mistrovství světa záchranných psů IRO.


22.Mistrovství světa IRO
Autor: Ms.Vilém Babička | Datum: 3.10.2016 - 00:00 | Zhlédnuto: 19867x

Českou republiku reprezentovali psovodi SZBK ČR :Jitka Dědinová se psem Calimero od Jakubského rybníka v kategorii ploch, Ms.Miloslav Čeněk se psem Quido z Třešňáku a Jana Šmídová s fenou Cristine Aritar Basted, oba v kategorii stop. Vedoucím výpravy byl výcvikář SZBK ČR Ms.Vilda Babička.

Mistrovství světa se uskutečnilo ve velmi náročných terénech. V kategorii ploch startovalo celkem 49 účastníků. Jitka s Kubou i přes nepříznivý los obsadili v této náročné konkurenci skvělé 9.místo. ( P-88, SC-180, C-268 bodů/ D). V kategorii stop se nepodařilo splnit limit Janě Šmídové s Kristínou, neboť měla stopu položenou v terénu, který půl hodiny před startem byl vzorně pohnojen místním zemědělcem. I přes snahu české výpravy se nepodařilo vznést protest. Jana s Kristínou obdrželi za stopu celkem 4 body a poslušnost za 89 bodů. Míla Čeněk měl stopu položenou na úpatí vrchu v terénu, který byl velmi členitý, procházel přes různé remízky a nepříjemné terény. Míla s Quídem ale tuto stopu zvládli až do konce a obdrželi celkem 151 bodů, což byl čtvrtý nejlepší výsledek z limitů, které byly splněny. Na poslušnosti obdržel Quido celkem 83 bodů a potvrdil tím 4.místo ze 17-ti startujících. Bylo to krásné ukončení kariéry 10-ti letého Quida, který byl celá léta oporou reprezentace SZBK ČR.
 
Chtěl by jsem tímto poděkovat reprezentačnímu družstvu SZBK ČR, kteří na MS drželi partu, navzájem si pomáhali a fandili. Opět jsme ukázali, že Česká republika patří do špičky záchranářské kynologie ve světě.
 
Ms.Vilém Babička

Výcvikář SZBK ČR

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknout článek
Aktuální informace
PRAKTICKÝ ZÁVOD KYNOLOGICKÝCH ZÁCHRANNÝCH TÝMŮ / 21.-23.6.2024 / Lysá Hora - Beskydy
Pozvánka na MOD 2024 - praktický 24h závod záchranných týmů kolem Lysé Hory
28.2.2024 17:03

... přejít na aktuality